Obilježavanje Tjedna mobilnosti organizirati će dječji vrtić Ćok u suradnji s TZ Općine Tkon gdje će sudjelovati i djeca od 1.-4. razreda PŠ Tkon.

Europski tjedan mobilnosti je manifestacija koja se svake godine obilježava od 16. do 22. rujna u organizaciji Europske komisije i direkcije Environment DG s ciljem da se potakne javna svijest o potrebi akcije protiv zagađenja uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama, a samim time i poboljša kvaliteta života mještana Općine Tkon.

Glavni je cilj tog dana jačati svijest javnosti o ozbiljnom onečišćenju uzrokovanom nepromišljenom uporabom automobila te poticati povratak pješaka, biciklista i drugih prijevoznih sredstava.

Djeca će s odgojiteljicama (Ana Kuštera,Marta Mušćet Bobić) i PŠ Tkon s učiteljicama (Ružica Botić, Anita Šarić), roditeljima, mještanima, turistima laganom šetnjom do plaže Bartovica i natrag do centra mjesta Tkon. Na takav način obilježiti jedan dan bez upotrebe automobila i potaknuti ostale sudionike prometa.

ĐIR PO KUNU
25.09.2015. PETAK
PJEŠAČENJE ZA PREDŠKOLSKI UZRAST I 1-4.RAZREDA OSNOVNE ŠKOLE BIOGRAD PŠ TKON
S POČETKOM U 10 SATI ISPRED VRTIĆA I ŠKOLE