16.09.2015.
Početak rada vrtić Ćok

Danas je započeo s radom djecji vrtic Ćok. Ove godine vrtić pohadja 25 djece. Djeci i njihovim tetama želimo da u igri i učenju provedu lijepe i vesele trenutke.

Pročitajte više
15.09.2015.
Besplatni prijevoz učenika

Iz trajekta u autobus pa onda do škole, naravno besplatno

Pročitajte više
15.09.2015.
Započela izgradnja trajektnog pristaništa

U Tkonu je započela izgradnja novog trajektnog pristaništa.

Pročitajte više
04.09.2015.
Obavijest - Školska godina 2015-2016

Općina Tkon u suradnji sa matičnom OŠ Biograd i Srednjom školom Biograd na Moru dogovorila je: - Prijevoz učenika od trajektnog pristaništa u Biogradu do obaju škola i obratno. Autobus će voziti svakim radnim danom i to u 7.40 sati ispred trajekta do škola i nakon nastave u 14.00 sati od škola do trajekta. Početak prijevoza učenika je 14.9.2015.g. - Nastavu solfeggia i osnivanje mandolinskog orkestra u Tkonu. Solfeggio će voditi gđa. Hedija Barić a orkestar g. Alfred Trojan. Solfeggio i prove orkestra će se održavati u prostorijama Područne škole u Tkonu dva puta tjedno. - Nastavu informatike - osnove rada na računalu. Učenici i ostali zainteresirani predavanje će slušati u Centru kulture jedan put tjedno. I ove godine općina sufinancira školske udžbenike za prvašiće u vrijednosti 5oo kn po učeniku, a matična škola Biograd će svim polaznicima Područne škole Tkon, od prvog do četvrtog razreda, podijeliti bilježnice i školski pribor. Pozivamo sve roditelje i djecu da dođu na dogovor u nedjelju 6.9.2015. u 15 sati u Centar kulture - zgrada općine.

Pročitajte više
04.09.2015.
Sajam otočnih proizvoda Tkon i radionica izrade nakita od plodova stabla cofoke

Pozivamo vas na Sajam otočnih proizvoda koji će se održati u nedjelju 6.09.2015. u Tkonu na Mulu od 19:30 sati. Na Sajmu se nude otočni proizvodi i suveniri označeni oznakom "Hrvatski otočni proizvod". Tkonski volonteri pripremati će riblje specijalitete uz ponudu domaćeg vina. Na Sajmu nastupaju i posebni gosti:Udruga „Jadranski Kovač“ iz Biograda sa ponudom unikatnih suvenira morske tematike, a koju će predstaviti Andrijana Dominis. Kao posebnost na Sajmu, održati će se radionica izrade nakita od plodova stabla cofoke koje raste na otoku Pašmanu. Radionicu će održati Vladka Bobić i Katica Mušćet iz Tkona a koje su dobile prestižnu oznaku Hrvatski otočni proizvod za ovaj nakit. Kroz priču i nizanje sušenih i očišćenih prirodnih perli govoriti će nam o jednom predivnom tradicionalnom suživotu sa prirodom. Pozivamo svih u Tkon na jedinstvenu feštu otočnih proizvoda i delicija te odličnu zabavu! Organizatori Sajma:TZ Općine Tkon i JKU "Prvenj". Pokrovitelji Sajma:Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU i Općina Tkon.

Pročitajte više
02.09.2015.
Spomen ploča na trajno sjećanje

Dana 6.9. 2015.g. u 12.00 sati otkriti će se Spomen ploča mještanima- nevinim žrtvama - koji su 9.9. 1944.g stradali prilikom savezničkog bombardiranja Tkona. Tkon ne pamti veće tragedije od ove- stradalo je 17 mještana. Najmlađoj žrtvi je bilo 13 a najstarijoj 74 godine. Uz civilne žrtve nanesena je i znatna materijalna šteta obiteljskim kućama kao i župnoj crkvi sv. Tome Apostola gdje je potpuno uništen oltar sv. Tome i tambur i vrh zvonika koji nikada nije vraćen u prvobitno stanje. Spomen ploču na trajno sjećanje postavljaju mještani Tkona i Ugrinića.

Pročitajte više