15.09.2015.
Besplatni prijevoz učenika

Iz trajekta u autobus pa onda do škole, naravno besplatno

Pročitajte više
15.09.2015.
Započela izgradnja trajektnog pristaništa

U Tkonu je započela izgradnja novog trajektnog pristaništa.

Pročitajte više
04.09.2015.
Obavijest - Školska godina 2015-2016

Općina Tkon u suradnji sa matičnom OŠ Biograd i Srednjom školom Biograd na Moru dogovorila je: - Prijevoz učenika od trajektnog pristaništa u Biogradu do obaju škola i obratno. Autobus će voziti svakim radnim danom i to u 7.40 sati ispred trajekta do škola i nakon nastave u 14.00 sati od škola do trajekta. Početak prijevoza učenika je 14.9.2015.g. - Nastavu solfeggia i osnivanje mandolinskog orkestra u Tkonu. Solfeggio će voditi gđa. Hedija Barić a orkestar g. Alfred Trojan. Solfeggio i prove orkestra će se održavati u prostorijama Područne škole u Tkonu dva puta tjedno. - Nastavu informatike - osnove rada na računalu. Učenici i ostali zainteresirani predavanje će slušati u Centru kulture jedan put tjedno. I ove godine općina sufinancira školske udžbenike za prvašiće u vrijednosti 5oo kn po učeniku, a matična škola Biograd će svim polaznicima Područne škole Tkon, od prvog do četvrtog razreda, podijeliti bilježnice i školski pribor. Pozivamo sve roditelje i djecu da dođu na dogovor u nedjelju 6.9.2015. u 15 sati u Centar kulture - zgrada općine.

Pročitajte više
04.09.2015.
Sajam otočnih proizvoda Tkon i radionica izrade nakita od plodova stabla cofoke

Pozivamo vas na Sajam otočnih proizvoda koji će se održati u nedjelju 6.09.2015. u Tkonu na Mulu od 19:30 sati. Na Sajmu se nude otočni proizvodi i suveniri označeni oznakom "Hrvatski otočni proizvod". Tkonski volonteri pripremati će riblje specijalitete uz ponudu domaćeg vina. Na Sajmu nastupaju i posebni gosti:Udruga „Jadranski Kovač“ iz Biograda sa ponudom unikatnih suvenira morske tematike, a koju će predstaviti Andrijana Dominis. Kao posebnost na Sajmu, održati će se radionica izrade nakita od plodova stabla cofoke koje raste na otoku Pašmanu. Radionicu će održati Vladka Bobić i Katica Mušćet iz Tkona a koje su dobile prestižnu oznaku Hrvatski otočni proizvod za ovaj nakit. Kroz priču i nizanje sušenih i očišćenih prirodnih perli govoriti će nam o jednom predivnom tradicionalnom suživotu sa prirodom. Pozivamo svih u Tkon na jedinstvenu feštu otočnih proizvoda i delicija te odličnu zabavu! Organizatori Sajma:TZ Općine Tkon i JKU "Prvenj". Pokrovitelji Sajma:Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU i Općina Tkon.

Pročitajte više
02.09.2015.
Spomen ploča na trajno sjećanje

Dana 6.9. 2015.g. u 12.00 sati otkriti će se Spomen ploča mještanima- nevinim žrtvama - koji su 9.9. 1944.g stradali prilikom savezničkog bombardiranja Tkona. Tkon ne pamti veće tragedije od ove- stradalo je 17 mještana. Najmlađoj žrtvi je bilo 13 a najstarijoj 74 godine. Uz civilne žrtve nanesena je i znatna materijalna šteta obiteljskim kućama kao i župnoj crkvi sv. Tome Apostola gdje je potpuno uništen oltar sv. Tome i tambur i vrh zvonika koji nikada nije vraćen u prvobitno stanje. Spomen ploču na trajno sjećanje postavljaju mještani Tkona i Ugrinića.

Pročitajte više
26.08.2015.
Obavijest roditeljima djece polaznika dječjeg vrtića Ćok

Redovan rad vrtića počinje 16.09.2015. godine. Dječji vrtić Ćok nakratko se zatvara kao bi pripremili sobe dnevnog boravka za novu pedagošku godinu. Nadamo da ste spremni za nove avanture pune dječjeg smijeha.

Pročitajte više