TKO: Pozivaju se mještani Općine Tkon da pregledaju svoje stare kuće i zabačene predmete. ZAŠTO: Potrebno je oformiti Priču o Kunu koja će živjeti kroz Interpretacijski centar i Katalog hrvatske pomorske baštine na web stranicama Pomorskog i povijesnog muzeja hrvatskog primorja, a koju ne možemo oživjeti bez fizičkih predmeta i dokaza. ŠTO: Građa koja se prikuplja su predmeti uporabne, ukrasne ili dokumentarne funkcije iz svakodnevnog života općine Tkon kroz prošlost. Zanimljivi su predmeti stariji od otprilike 50 godina.

Prikupljaju se:
- pomagala i alati za ribolov, obradu zemlje, uzgoj stoke, brodogradnju i ostale obrte
- posuđe i ukrasni predmeti iz kuće ili oko kuće (PEGLA, KUDILJE, LUMACE…)
- fotografije (fotografije posuđujemo, skeniramo i vraćamo vlasniku!) na kojima se vidi način života, ili neki običaj, stari izgled mjesta ili specifičan izgled odjeće ili nešto slično zanimljivo
- dokumenti (i dokumente posuđujemo, skeniramo i vraćamo vlasniku) koji bilježe dokumentarnu povijest mjesta. Prikupljamo dokumente starije od stotinjak godina (KARTE, PISMA, TEŠTAMENI, UGOVORI…).
Poseban naglasak stavljamo na KUNJSKE SABUNJERE, KUNJKARE, MRIŽE I DRUGE RIBARSKE I MORNARSKE ALATE.
KAKO: S donatorom će se sklopiti Ugovor o darovanju, a darovani predmet će naći odgovarajuće mjesto u Interpretacijskom centru.
GDJE: Predmeti se mogu donijeti u prostorije Općine Tkon (Centar za kulturu, 2. kat) dana 2.3.2020.g. (ponedjeljak) u 10:00 h ili ćemo ih na Vaš poziv osobno preuzeti.
KONTAKT:
Bruna Vojvodić, 099 3179 184
Branislav Smoljan, 098 6869 75